Idag blir det tacopaj!

Jag har länge varit sugen på tacopaj. så snart ska jag iväg och handla ingredienserna jag inte har hemma, och sen ska jag laga mig en stor, god tacopaj!

My head aches!

Tur att jag var ledig idag för igår eftermiddag/kväll fick jag migrän. Så jag fick lägga mig tidigt. Dock känner jag ett tryck i huvudet idag med. Men inte alls lika farligt. Jag vaknade tidigt idag. Så nu har jag städat bort julen som jag inte har orkat göra förens nu. Diskmaskinen är på. Så vad händer idag då? Inte mycket tror jag. Kanske drar till affären sen. Jag får se vad jag orkar. Vill inte anstränga mig för mycket så migränen kommer tillbaka.

Hemma igen!

Då var första dagen avklarad. Och det gick bra! Fick lite information och så. Så på onsdag kör jag igång! (Har ledigt imorgon, gött!) Detta ska bli så kul! Jag kan inte fatta att jag känner som jag gör. Jag borde vara nervös, ha ångest och allt sånt där man känner när man ska börja något nytt. Jag börjar skolan igen lixom. Men jag kan inte känna något annat än lycka och förväntan på vad som komma skall. Det är konsdigt, men bra! När jag satt där på skolan hoppades jag på att jag skulle se ett känt ansikte. Att det kanske var någon man kände igen iaf. Men nej, såg ingen. Men sen tyckte jag att jag såg en liten söt flicka, och när hon vände sig om så såg jag att det var Ruth. Dock ska vi inte gå samma kurs, men vi ska iaf gå på samma skola. Så nu behöver jag inte sitta ensam på lunchen, hehe :P Det hade inte gjort mig så mycket om jag var helt ensam. På nya platser kan man alltid hitta nya vänner. Men lite skönt är det att det finns någon man känner där. Så vi gick glada iväg ner till stan när vi va klara för Rutan ville käka lite. Jag hade inga pengar med mig, så hon var snäll och bjöd på lunch :)





Vi tjöta hela vägen hem till Trollhättan.
Sen stack hon hem och jag tog bussen hem till mig.
Så nu sitter jag här, glad och vet inte vad jag ska göra.
Har nästan lust att ta mig ett glas vin. Så jag tror jag gör det faktiskt!
Jag är ju trotts allt ledig imorgon ;)


Min första skoldag

Snart är det dags! Kl 08:55 drar jag mot Vänersborg för min första dag i skolan. Detta ska bli så kul. Jag känner inget annat än positiva vibbar just nu. Så jag hoppas att jag inte tycker det är tråkigt och blir skoltrött. Men det tror jag inte. Denna gången har jag valt att läsa något jag tycker om. Så jag tror det kommer gå bra. Men nu ska jag gå och duscha och smått börja göra mig iårdning.

Today is the day of a new begining. Så håll tummarna för mig! :D


Sjukt!

Vilken natt! Konsdiga drömmar, kallsvettats, mådde illa när jag vakna. Bara jag inte går och blir sjuk nu. Första skoldagen är ju imon. Ingen bra början isåfall! Men det blir nog bra, håller tummarna för det. Sitter och funderar på va jag ska laga för mat idag. Jag har ingen ork att göra något speciellt, det får bli något enkelt. Typ falukorv, vitsås med morrötter och pasta. Ja så får de bli. Nu...en till cigg!

Gårdagen var super!

Jag hade en skit kul kväll igår. Först drog vi till O'learys och var där en stund. Stog och lyssna på när min sysslings pojkvän sjöng. Riktigt bra faktiskt! Sen tog vi med oss lite folk och så drog vi vidare till Butlers. Träffa massa gött fölk, vänner och bekanta jag inte sätt på länge! Flörta till mig nån öl och stog och dansa. Fick även många fina komentarer på sminkningar jag gjort. Roligt att folk tycker om det jag gör. Kanske något jag kan leva och tjäna pengar på!? Men nu sitter jag och dricker cola och väntar på att min pappa ska ringa. Vi ska åka iväg och kolla skolan jag snart ska gå på.
På måndag är det dags! Jippiiiii! :D



Fredag

Drömmde behagliga drömmar inatt. Men nu kommer jag inte ihåg dom. Synd! Jag funderar på vad jag ska göra. Om jag ska städa lite? Vika kläder? Möblera om? Eller bara skita i allt. Äh jag tar en cigg, så får jag se. Ikväll ska öl här drickas. Sen blir det la ut på krogen. Vet ej riktigt vart vi ska. Men det blir nog O'learys kanske. Vi får se. Men det ska bli kul. Längtar tills jag får öppna den första ölen. Klockan är ju bara kvart över 12 nu, så jag kan ju inte börja riktigt än :p

I'm back to almost black


God dag

Nu är snön borta igen, och det är bra. Det har regnat och varit pluss grader, så ingen slask. SKÖNT! Vill inte att de ska vara vinter mer nu. Så ingen mer snö tack! Nu ska våren komma! Idag är jag uppe i tid. Nu har jag vänt på dygnet. Det tog några dagar, men nu har jag fixat det. Lagom till min skolstart nästa vecka. Ska bli kul. Lite pirrigt, men inte så närvös faktiskt. Ska ner till stan imon och göra lite ärenden och köpa busskort. Så snart är allt klart för ett nytt kapitel i mitt liv. Längtar!

Mitt vinterland


Så ser det ut nu



Det snöar fortfarande ute. Även om jag inte ville att det skulle komma något nu när vi ändå har varit utan så länge (föutom en gång i några minuter) ,
Så är det ändå riktigt mysigt.


Nu kommer snön


Nu har det börjat snöa. Nu när julen och allt är över.
Det hade ju kunnat skippas.
Vill inte ha vinter mer nu, vill att den sköna och gröna våren ska komma!


Today I'm a leopard!





Snart... förhoppningsvis

Det är sjukt hur mycket man kan längta till en obestämd dag. Då saker och ting äntligen ändras. Allting blir nytt. Allting blir bra. Då, och bara då kan jag känna mig hel. Känna mig fri. Vara den jag vill vara.

Man ska leva i nuet, men jag vill se min framtid!


Lördag middag: Pannbiffar, klyftpotatis och grönpepparsås

Medans barnen (Lissette och Manny) spela tv-spel så gjorde jag lite mat till oss. Manny hade tagit med sig ett paket köttfärs, så jag gjorde pannbiffar, klyftpotatis, grönpepparsås och sallad med lingonsylt.
(Orkar dock inte skriva receptet)




 Det blev jätte gott och alla är nöjda.
Så nu ska vi slappa i soffan och kolla på film.


Not today


Det blev ingen utgång idag. Jag är för trött och Lisse hade ingen lust. Men vi tar ett glas vin hemma ist. Bjöd hit Manny, så vi sitter och tjatar och Lisse och Manny ska snart spela ps2. Det blir en lugn och fin lördag!

Lördag

Jag måste vända på dygnet! Jag börjar ju plugga snart. Och det går ju inte om jag ska vara vaken hela nätterna!
Men jag tar det på måndag, för nu är det helg!

Lördag idag, och Lisse ville dricka lite. Så vi ska ta och dricka vinet hon fick i julklapp. Vet dock ej vad vi ska göra. Om vi bara ska sitta hemma och ta några glas, eller om vi ska gå ut. Men jag vill ut! Det är inte ett måste att gå till krogen, men hem till någon kompis eller varför inte sätta sig på en parkbänk i stan bara. Något vill jag göra iaf! Jag har t.o.m kokat fruktsoppa på äpplen inatt som står i kylskåpet och blir kallt tills imorgon. När man är bakis så är det väldigt bra medicin! Det fick jag lära mig av mina föräldrar. Eller ja, dom lärde mig det inte direkt. Men om dom skulle dricka en kväll så stod det alltid ett paket nyponsoppa och ett paket blåbärssoppa i kylskåpet som dom sedan drack av dagen efter. Och det hjälper. Så jag har förberätt för morgondagen!

Jag har inte sovit något inatt och nu är klockan 11:00. Kanske måste sluta ögonen en stund så jag orkar göra något överhuvudtaget idag...


Hallongrottor

Förra natten kunde jag inte sova och jag var så rastlös!
Så jag bakade lite.




Hallongrottor recept!

30 st.

200 g margarin
1 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
hallonsylt
30 st. små bakformar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader och lägg bakformarna på en plåt.
Lägg margarin, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål
och vänta en stund så margarinet blir rumsvarmt.
Knåda sen allt med händerna till en smet. (man kan även använda en elvisp)
Tillsätt vetemjöl och fortsätt knåda. (eller använd elvispen)
Dela sedan upp smeten/degen i 30 st. små bollar som du rullar ihop.
Lägg dom i varsin bakform, tryck ett hål i varje och klicka i lite hallonsylt.
Grädda i mitten av ugnen i 10 - 12 min.
Låt dom sedan svalna under en bakduk.


Torsdag middag: Min fisksoppa och smulpaj med bär och vaniljsås

Var nere i stan tidigare och fick köpt ingredienserna till maten jag hade tänkt och laga idag. När jag nästan var klar med allt jag skulle köpa så stötte jag på Jenny Karlsson i affären. Roligt att se henne, länge sen sist. Vi pratade en stund sen skulle hon tillbaka till jobbet, och jag hem. Det blev lite tv tittande och en vilostund, sen var det dags att laga mat.

Jag har länge varit sugen på att göra en egen fisksoppa. Har aldrig gjort det innan. Så detta skulle bli första gången. Jag visste på ett ungefär hur jag ville att den skulle smaka, så tittade runt efter lite recept. Hitta ett som var nästan i min smak. Jag tog bort och la till lite ingredienser, så det blev min egna lilla kreation.




Fisksoppa recept!

4 Pers.

3 st benfria torskfileér
1/2 purjolök
1 gul lök
1 msk margarin
1 msk vetemjöl
5 dl matlagningsgrädde
4 dl mjölk
1 fiskbuljong tärning
1/2 grönsaksbuljong tärning
1 1/2 tsk gurkmeja
salt
4 små potatisar

Gör såhär:

Koka potatisen, häll bort vattnet och låt dom stå.
Strimla purjolöken och skala och hacka den gula löken.
Fräs purjolök och lök i en kastrull med smör.
Tillsätt sedan mjöl, gurkmeja, grädde, mjölk och buljongen.
Låt koka några minuter.
Skär fisken i bitar och lägg i. Koka tills fisken är klar. (ca 5 min)
Skär potatisarna i tärningar och lägg i. Smaka av med lite salt.


Så var soppan klar och den var skit god!
En av dom godaste jag ätit om jag ska vara ärlig.
Lissette älskade den t.o.m , och hon är inte mycket för fisk.
Så den blev en succe!

Efter maten så blev jag så sugen på något sött,
så jag var bara tvungen att slänga ihop en paj som efterätt.



Smulpaj med bär recept!

Deg:

2 1/2 dl vetemjöl
4 tsk socker
100 g margarin

Fyllning:

200 - 400 g bär
3 msk socker
1 1/2 msk vetemjöl

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsäker form med lite margarin.
Lägg mjöl, socker och margarin i en skål
och fördela allt med händerna så det blir en smulig deg.
Lägg bär, socker och vetemjöl i en annan skål och blanda.
Häll sedan bärblandningen i den smorda formen
och fördela sedan smuldegen över.
Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå i 15 - 20 min.
(Tills degen har fått en fin färg)


Pajen var också jätte god.
Till den hade jag bara vanlig köpt vaniljsås.
Men allt smakade hur gått som hälst,
så detta var en riktigt lyckad middag!


Grattis till mig!

För idag har jag namnsdag!

Ja...





Manny ligger i min soffa och sover.
Jag sitter och samlar ork för att åka ner till stan.
Ska handla lite mat och bara gå runt och kika lite.
...Ne, om man ska börja dra sig mot bussen då kanske...


RSS 2.0